Adviseur Innovatie


De uitdaging: versnellen!

Nederland en Europa hebben de ambitie om binnen 30 jaar klimaatneutraal en grotendeels circulair te zijn. Dat vraagt om een ongekende en razendsnelle industriële transitie. Kom jij ons daarbij helpen? We zijn op zoek naar een Adviseur Innovatie.

 

De chemische sector speelt een cruciale rol bij deze transitie. Er zit ‘chemie’ in vrijwel alle producten die je kent - auto’s, voeding, kleding, cosmetica - en daarom is onze sector ook zo belangrijk in de verduurzaming van onze economie. Denk hierbij ook aan de transitie naar een volledig circulaire economie. Veel van de oplossingen voor de ambities van 2050 kennen we nog niet, of slechts uit laboratoria. We zijn op zoek naar een Adviseur Innovatie die gaat helpen bij deze transitie en die onze leden hierover gaat adviseren.  

Het is aan ons, als vertegenwoordiger van de chemische sector in Nederland, om een optimaal innovatieklimaat te creëren voor onze leden met projecten die succes bereiken en ook financieel gesteund worden. Ambitieuze doelen vragen om een ambitieus beleid en intensieve samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven. Zo kunnen we de gezamenlijke innovatiekracht optimaal benutten.

 

Functieomschrijving

Je maakt deel uit van het KEID-team (Klimaat, Energie, Innovatie, Duurzaamheid). Als Adviseur Innovatie word jij verantwoordelijk voor de uitvoering van de innovatiestrategie van de VNCI. Je vertegenwoordigt de Nederlandse chemie in verschillende initiatieven die richting geven aan innovatieprogrammering en -beleid. Je bent actief regisseur of sturend secretaris. Je werkt samen met belanghebbenden uit de industrie, branches, kennisinstellingen en de overheid, zowel nationaal als Europees. In de beleidsgroep Innovatie heb je een belangrijke rol in de advisering van het VNCI-bestuur. Je begrijpt het innovatieveld van de chemie (en energie), geeft er richting aan én kunt het vertalen in begrijpelijke plannen voor alle betrokken partijen.

 

Jouw profiel

Jij bent een energieke en ambitieuze veranderaar die zich prettig voelt in een complexe omgeving. Iemand die houdt van uitdagingen en deze met beide handen aanpakt. Herken jij jezelf in onderstaande profielschets? Solliciteer dan op deze vacature.

 • Het Nederlandse innovatielandschap is voor jou bekend terrein.
 • Je hebt ervaring in en affiniteit met de (chemische) industrie.
 • Je wil bestaande structuren verbeteren en hebt ideeën over hoe dat kan.
 • Je bent in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden, prioriteiten te stellen en deze helder te communiceren op verschillende niveaus.
 • Je bent zelfstandig, maar kunt ook in teamverband werken.
 • Je hebt een servicegerichte en sociale instelling.
 • Affiniteit heeft met verduurzaming is logisch.
 • Je beheerst de Engelse taal goed.

Heb jij zin om van innovatie voor duurzaamheid en circulariteit je vak te maken? Dan zien we jouw sollicitatie heel graag tegemoet.

 

Wat bieden wij jou?

In deze functie krijg je de kans om invloed uit te oefenen op hoe de industrie er in de toekomst uit gaat zien. Bij de Koninklijke VNCI werken we met ongeveer 30 enthousiaste en betrokken collega’s aan de transitie naar een circulaire en CO2-neutrale industrie. Jouw rol is hierin een onmisbare schakel. We bieden je:

 • Een fulltime functie van 40 uur per week (80% is bespreekbaar).
 • Een klein ambitieus team in een flexibele organisatie met veel ruimte om je eigen ideeën te ontwikkelen.
 • Een politiek en maatschappelijk relevant werkveld waarin je verschil kan maken.
 • Een marktconform salaris met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een arbeidsovereenkomst van 1 jaar, met de intentie dit om te zetten in  een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een modern kantoor met uitstekende faciliteiten in Den Haag, dat zowel per auto als per openbaar vervoer prima bereikbaar is. Ook werken we regelmatig vanuit huis.

 

Over VNCI en chemie in NL

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) behartigt de belangen van het chemische bedrijfsleven. Onze leden variëren van grote chemische productiebedrijven, middelgrote productielocaties tot kleinere (innovatieve) bedrijven en startups. De VNCI houdt zich namens de leden bezig met thema’s als energie & klimaat, veiligheid, gezondheid, milieu en verduurzaming. De Nederlandse chemische industrie is met een jaarlijkse omzet van meer dan € 52 miljard één van de belangrijkste bedrijfstakken in Nederland.

 

Sollicitatieprocedure

We zien je sollicitatie met CV graag tegemoet. Reageren kan tot 1 september 2020. Je kunt je motivatie mailen naar vacature@vnci.nl, t.a.v. Martijn Broekhof. Voor vragen over deze vacature kun je bellen met Amber Cornelissen, M 06 - 18 74 56 80.